Известие

Collapse
No announcement yet.

Прагове 156...някой слагал ли е?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ти остави, че са бурни, ама аз и без да имам прагове, живо се интересувам има ли калобрани за предните калници специално за 156 и ако да, къде могат да се намерят, някой ако знае?
    Щото то красивите формите на Алфата радват окото, ама недостатъка е, че предните гуми хвърлят де що има по пътя директно по тях - прагове, че и по вратите дори...
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Понеже сигурно 10 човека ми писаха вече за тея прагове, който има желание да ми пише на скайп.Според броя желаещи може да ви организирам една пратка от Лондонския Еконт с 5-6 комплекта прагове направо...
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Eм....оригинални са, да.А току-що ми отговори още един, дава ги за 24 паунда комплекта, много ме е яд...цвят като твоя черен.Ако искаш ми пиши може и тебе да те оборудваме
        Може ли да се възползвам от услугите ти и да ги взема тия прагове?
        sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
        ALFA ROMEO 2.0JTS ex
        ALFA ROMEO Crosswagon Q4
        Продавам Алфи на части!

Comment

Здравей те искам да разбера има ли някаква философия? Какво ще ми е нужно за да ги сложа, какъв Силикон да си купя и преди или след като са сложени да се боядисат?
          Ако е преди, силикона, който ще изхвръкне как се маха?
          Гледам, че имат и щифтове отстрани, нужно ли е и аз да дупча странично прага за да ги захващам и за там? Какви щипки са ми нужни?
          Каква марка е силикона и колко като количество ще ми трябва?

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:14 ----------

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
          и мойте са от седан и пасват идеално,оригиналните прагове имат легла(каналчета) за щипки и отстрани.купих си щипки които влизат плътно,пробих отвори в старите прагове с подходящо свредло(за да няма мърдане),намазах хубаво със силикон около отворите и по цялата дължина(по ръба на праговете),и стана идеално.отдолу се свалят тапите,естествено се счупиха всичките.взех си подходящи щипки и за там.силикона ми е в гаража и в момента нямам снимка,иначе е мн.здрав,лошото е че не помня как се казваше.
          Колега ти от къде си купи щифтовете за отстрани и колко пари?
          Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

от магазин за авточасти.имаше абсолютно всякакви щипки.взех единия праг с мен и хоп в магазина,премерих на място кои са най-подходящи и така....тогава реших да си взема и щипки за отстрани...така ,че имам щипки и силикон навсякъде-няма мърдане..предполагам и сваляне...зимата колко лед и буци минаха от там и нямам никакви поражения...успех
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

А за отдолу какви трябва да са? Аз там имам само тапи и гледам правоъгълни са отворите, някой ако има снимка да знам къде да търся, че тук в Ямбол само на едно място продават подобни неща

---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:47 ----------

Някой ще ми каже ли ориентировъчно колко ще ми струва да ми ги боядисат сиви двата прага?

И каква е процедурата, купил съм си всичко, боядиса ни са и какво правим, хващам ги с видите от долу и тогава мажа отстрани със силикон и притискам? И колко време трябва да се притиска и с какво да го фиксирам да стои така докато изсъхне?
              На тия прагове на единия си личи силикона да го изчистя до пластмаса ли? На другия, може би по-качествено е слаган, стои като уплътнение. И на двата там където е имало силикон да ги изчистя до пластмасата?
              Last edited by Versace; d.m.y г., 20:38.
              Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

на оригиналния праг,има лента(нещо от сорта на двойнолепещите,за уплътнение),хубаво е да се изчисти до основа за да лепне силикона както трябва.ако лентата си е здрава,може и да си остане.за отдолу трябва да си намериш такава щипка,която да е за квадратен отвор,и да влезе сито,ясно защо.мойте прагове когато са сваляни от предишната кола,съвсем леко бяха накривени.след като наслагах щипките,винтовете и т.н..там където беше отворило,заради кривините,наслагах летви(предварително нарязани на място),които да запънат в стената на гаража.....селско изпълнение на пръв поглед,но нямах друга алтернатива......и така след 4 часа всичко беше ток......

Comment

А с хартиено тиксо може ли да се фиксира?

Comment

зависи,колега,ако е само за фиксация да,но ако се налага сила,няма да помогне......всичко зависи от това колко са ти прави праговете......ти преди да вземеш да мацаш със силикона и да навиваш винтовете и щипките......... наложи праговете на колата,и ще видиш дали има нужда от нещо по сериозно или само ще ги лепнеш с тиксото за фиксиране.....

Comment

Ами наложех ги единствено гледам там където е снатката на предния калник и прага има леко разминаване, всмисъл калника е малко по-изпъкнал и там се получава като лека чупка

Comment

....,има един винт за калника,койот се намира под пантата ан вратата..като отвориш вратата ще го видиш......виж дали няма да стане ако го отвиеш и натиснеш калника навътре и го завиеш и по този начин да ти се изравнят калника и прага и да изчезне фугата която се образува....и съответно дек.праг ще пасне идеално в последствие........

Comment

А ако не стане ще държи ли силикона там?

Comment

ми слагаш малко повече там и няма как да не държи...ако е хубав естествено.....но мисля,че с винта за който споменах вече,ще стане работата

Comment

Тва е силикона(безцветен е),който аз ползвах и за сега не са мръднали.При налагане само на праговете върху колата и при мен нелягаха идеално(имаше фуги около 3-4мм,които неможаха да ги прикарат и винтовете).Почистих ги от прах,старо лепило и др.бокуци,намазах ги хубаво с въпросния силикон и ги запънах с едно дърво докато стегне (около 2-3часа).Важно е остатъчния силикон да се изчисти навреме,че стегне ли става много,много трудно...
                              Attached Files

Comment

Със силикон на cerasit или moment ще стане ли? И с какво да почистя двете повърхности, с корселин може ли?
                                Last edited by Versace; d.m.y г., 15:59.

Comment

Working...
                                X